Bostancı Dış Cephe Mantolama
Bostancı Dış Cephe Mantolama
Dış cephe mantolama duvar sistemini güçlendirir, dış cephe kaplaması için bir çivi tabanı sağlar ve dış elemanlara karşı bir koruma katmanı oluşturur. Yapısal dış duvar mantolama, çerçeveleme materyallerini birbirine bağlayarak duvarları bükülmeye ve hasara karşı dirençli hale getirir. Yapısal olmayan dış duvar kaplaması, ek yalıtım sağlamak için binanın izolasyon malzemesi ile birlikte işlev görür. Yapısal olmayan dış duvar kaplaması ayrıca su veya rüzgarın girmesini engeller ve bariyer görevi görür. Ev ve ticari binalar için çeşitli yapısal ve yapısal olmayan dış cephe kaplama seçenekleri mevcuttur. Bostancı dış cephe mantolama gereksinimleriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Bostancı Dış Cephe Mantolama Çeşitleri
İster yeni bir evde duvarlar inşa ediyor olun ister daha eski bir evde oturuyor olun, dış cephe kaplamasının rolü büyüktür. Dış cephe mantolama, birkaç farklı malzemeden yapılabilen bir tahta veya paneldir. Evin dış duvarlarına monte edilir ve yapısal destekten evin yalıtılmasına yardımcı olmaya kadar çeşitli amaçlara sahip olabilir. Dış cephe mantolama iki kategoriye ayrılır. Bunlar yapısal mantolama ve yapısal olmayan mantolama.
Yapısal Mantolama
Bostancı dış cephe mantolama çeşitlerinden biri olan yapısal mantolama, her şeyden önce, üzerine monte edildiği evin ya da binanın duvarlarını güçlendirmeye yardımcı olmak için tasarlanır. Duvarların birbirine bağlanmasını sağlar ve bu da duvarların sağlamlığını artırır. Yapısal mantolama yapıldığında, rüzgar veya ev yerleşimi gibi diğer kuvvetler uygulandığında duvarların bükülme olasılığı daha düşüktür. Bu uygulama, ahşap ya da alçı gibi güçlü, sert bir malzemeden yapılır.
Yapısal Olmayan Mantolama
Yapısal olmayan mantolama, günümüzde enerji faturalarını düşürmek isteyenlerin en çok tercih ettiği uygulamalardan biridir. Mantolama malzemesi, yapısal kılıfın içine veya dışına uygulanır. Bu da evin yalıtılmasını destekler. Bu uygulamada her türden kılıf, rüzgar ve yağmur gibi şeyleri dışarıda tutar. Bunu, hava kaçaklarını önlemek ve geleneksel duvar yalıtımı biçimlerinin tipik olarak koruma sağlamadığı diğer alanları kapatmak için evin etrafında yalıtımlı bir bariyer oluşturarak yapar. Yapısal olmayan mantolama, duvarları güçlendirmez veya kendi başına destek sağlamaz. Bu nedenle, yapısal kılıf veya çapraz destek ile birlikte kullanılması önemlidir.