Asma Tavan Çeşitleri

Asma Tavan Çeşitleri

Asma Tavan Çeşitleri

Günümüzde ev ve işyerlerinde en çok dikkat edilen konular arasında asma tavan çeşitleri yer almaktadır. Ortamda yarattığı hava sayesinde oldukça tercih edilmekte olan asma tavan çeşitleri birden fazla model ile karşımıza çıkmaktadır. Daha çok dekorasyon için kullanılan asma tavan çeşitleri kullanımı ile ortam ambiyansını olumlu yönde etkilemektedir. Birçok farklı modelden oluşan asma tavan çeşitleri ışıklı ve ışıksız olarak iki seçenekte sunulmaktadır. Kolay kurulumu sayesinde çok kısa süre içerisinde bulunduğunuz ortama farklı bir hava katılmasıyla birlikte evinizin yada işyerinizin vazgeçilmez bir parçası olacaktır.

Gizli Izgara Tavanlar

Estetik açıdan oldukça güzel bir görünüme sahip olan gizli ızgara tavan modelleri, daha çok stüdyo ve tarzı alanlarda kullanılmaktadır. Gizli asma tavan modellerinin asıl özelliği ses yalıtımı konusunda oldukça etkili olmasıdır. Gizli ızgara tavanlar ses yalıtım özelliğinden dolayı konser alanlarında daha çok tercih edilmektedir.

Açık Izgara Tavanlar

Metal parçaların birleşimi sonucu üretilen açık ızgara tavan modellerinin en önemli özelliği düşük maliyet ile tamamlanmasıdır. Bunun yanında ses yalıtımı konusunda da oldukça başarılı bir asma tavan modelidir. Daha çok yüksek tavanlı alanlarda tercih edilen açık ızgaralı modeller okul, hastane ve stüdyo alanlarında görülmektedir.

Yangına dayanıklı tavanlar

Diğer tavan modellerine göre yapımı daha zor olan yangına dayanıklı tavan modellerinin güvenlik açısından sunduğu olanaklar ile oldukça çok tercih edilmektedir. Diğer modellere göre daha maliyetli olan bu tavanlar kurulumu zor ve zaman almaktadır.

Asma alçıpan tavanlar

Daha çok estetik açıdan tercih edilen asma alçıpan tavan modelleri özellikle Türkiye’de oldukça fazla kullanılmaktadır. Bunun yanında kolay kurulumu ve daha sonrasındaki temizliği diğer tavan modellerine göre daha kolay olmaktadır. Daha çok kafe, restoran gibi alanlarda kullanılan asma tavan modellerinin fiyatları değişiklik göstermektedir.

Modüler asma tavanlar

Farklı renk tercihleri ile sunulan bu tavan modeli daha çok evlerde ve işyerlerinde kullanılmaktadır. Kolay kullanım imkanı sunan modüler asma tavan çeşitleri fiyatları diğer modellere göre daha uygun seçeneklerde bulunabilir.

Alüminyum asma tavanlar

Daha çok karanlık ortamlarda kullanılan bu model ortama sağladığı aydınlık hava ile şık bir görünüm sağlamaktadır.

Kiremitli asma tavanlar

Oldukça sade olan bu model asma tavanlarda kullanım kolaylığının yanı sıra farklı renk seçenekleri ile sunularak kişiselleştirilme imkanı bulunmaktadır.

Serbest asma tavanlar

Daha çok ortak kullanım alanlarında tercih edilen serbest asma tavan modelleri kullanımı ile birlikte ortamı genişleten bir hava katmaktadır.