Beykoz'da Dış Cephe Renovasyonu Evinizin Dış Görünümünü Canlandırın
Beykoz'da Dış Cephe Renovasyonu Evinizin Dış Görünümünü Canlandırın
Mantolama genel itibarıyla, yapının dışarıdan içeriye ve içeriden dışarıya enerji kaybını en aza indirgemek amacıyla girişilen bir uygulamadır. Verimli ve etkin mantolama sayesinde, binanın içi yaz aylarında serin, kış aylarında sıcak olur. Verimli bir mantolama uygulaması için gerekli olan en önemli şart, hava durumudur. Böyle bir uygulama yapılacağı vakit, hava sıcaklığının 5 ila 30 derece arasında olmasında fayda vardır.
Dış cephelerin evde yaşam konforundaki rolü mühimdir. Evlerde ısıl konforun sağlanması ve enerji maliyetlerinin hatırı sayılır bir şekilde azalması için mantolama uygulamasının yapılması gerekir. Beykoz dış cephe mantolama, kışın eve yönelik tüm soğuk unsurların sıcağa çevrilmesi; yazın da evin kolaylıkla serinletilmesi açısından elzemdir.
Dış Cephe Mantolama Neden Gereklidir?
Dış cephe mantolama uygulamasının gerekli olma sebeplerini şu şekilde sayabiliriz:
- Hava kirliliği ve iklim şartları nedeniyle dış cephelerin epeyce kirlenmesi
- Güneşin UV ışınlarından ötürü dış cephe renginin solması
- Cephede birikmiş olan su damlacıkları ve yağmur nedeniyle mantar ve küf oluşması
- Yeryüzü hareketleri ve bina statiği kaynaklı dış cephede çatlakların oluşması
- Uygulama hatalarından ve kullanılan malzemenin kalitesinden ötürü oluşan kabarma, çatlama, kırılma ve parçalanma vb. dezenformasyonlardır
Bunlar zorunlu sebepler olup estetik kaygıyla hoş bir görünüm kazanması için de binada dış cephe mantolama uygulamasına ihtiyaç duyulabilir.
Dış Cephe Mantolama Nasıl Yapılır?
Mantolama kararı, binada oturan tüm sakinlerin kabulüyle yani alınan yönetim kurulu kararıyla gerçekleştirilir. Mantolama kararından sonra yapılması gerekli ilk iş, ön keşif çalışmasıdır. Uygulamayı gerçekleştirecek olan firmadan ilgili profesyonel ve alanında uzman kişiler gelerek binayı incelerler. Keşif ve gereksinimler doğrultusunda, en uygun malzeme seçilerek uygulama aşamasına gelinir.
Mantolama, manto gibi bir yalıtıcı aracılığıyla binaların giydirilmesine yönelik işlemdir. Isı yalıtımını sağlamaya yarar. Mantolama sayesinde, binanın dış cephesi aşırı soğuma, aşırı ısınma, don ve yağış gibi olumsuz hava şartlarına maruz kalmamış olur ve cepheden su emilimi dengelenir. Binada uzun yıllar dezenformasyon oluşmaz. Mantolama sayesinde bina, yeterli bir ısı depolama yeteneğine kavuşmuş olur.