Tavan Kaplama Sistemleri

Tavan Kaplama Sistemleri

Tavan Kaplama Sistemleri

Tavan kaplama sistemleri, yalıtım – izolasyon çalışmaları kapsamında iç mekanlara yapılan uygulamalardan biri olup son yıllarda dekoratif görüntüsüyle de dikkat çekmeyi başarmış yapısal bir çalışmadır. Tavan sistemleri dendiğinde akla hemen alçıpan tavan, gergi tavan, ters tavan ya da asma tavan uygulamaları geliyor. Ev, iş yeri, AVM, kurumsal yapı ve benzeri tüm yapılarda tercih edilen bu sistemler, günümüzde çok yaygın bir kullanıma sahip. Yapılara işlevsellik kazandırmak, dekoratif görüntüsünü canlandırmak ve özgünlük oluşturmak adına tavan kaplama sistemleri tercih ediliyor.

Evkon Yapı olarak tavan kaplama sistemleri çok yönlü ve yenilikçi bir hizmet veriyor, tavanların daha şık ve modern görünmesini sağlıyoruz. Tavanlarda sağlıklı yapılar elde etmek için birçok malzeme kullanılıyor; metal profiller, demirler, ahşaplar… tavan kaplama uygulamasının başlıca amacı yapı kalitesini ve sağlığını yükseltmektir. Diğer bir amaç ise yapının dekorasyonunu zenginleştirmektir. Evkon Yapı, bu iki temel amacı harmanlayarak çok şık çözümler üretiyor, memnun edici sonuçlar alıyor.

Yalıtım ve Dekoratif Görünüm Bir Arada

Duvar ve tavanlara kaplama yapmak yapının estetiğini artırıyor. Tavanların daha modern görünmesini sağlayan ve aslında aydınlatma sistemlerinin de şık biçimde çözülmesine zemin hazırlayan tavan kaplaması, yalıtım avantajı ile beğeni topluyor. Tavana yapılacak bir uygulamanın dekorasyona hizmet etmesi ama iklimlendirme sistemleri açısından tasarruf sağlayacak olması, iç mekân konforunu olumlu etkilemesi kişiler için sevindirici bir gelişme oluyor.

Tavan Kaplama Çeşitleri

Asma tavan kaplamaları birden fazla çeşide sahiptir. Her geçen gün gelişen ve yeni fikirler üretilen sektörde, en sık kullanılan tavan kaplama çeşitleri şöyledir;

Ahşap: Yaşam alanlarına doğa esintisi kazandıran ahşap, genellikle zeminle uyumlu şekilde tasarlanır. Ahşap tavan kaplaması doğayla iç içe yapılarda sıklıkla kullanılıyor.

Asma ızgara: Asma ızgara tavan uygulaması, tavanlarda adeta bir sanat doğmasını sağlar. İstenilen desen, motif ve baskılar asma tavan ızgara uygulamasında kullanılabilir.

Strafor: Pratik, ekonomik, şık ve uzun ömürlü olmasıyla dikkat çeken strafor, tavan kaplamasında fiyatı sebebiyle çok tercih ediliyor.

Gergi: Gergi tavan kaplaması estetik görünümü ve zengin tasarımlarıyla çok seviliyor. Kanvas kumaş ya da PVC film ile tasarlanan tavan, modern çözümler sunmasıyla hem evlerde hem de restoran, otel gibi ticair alanlarda sıklıkla kullanılıyor.