Asma Tavan Yapımı

Asma Tavan Yapımı

Asma Tavan Yapımı

Asma tavan kullanımı son yıllarda oldukça tercih edilen ve kullanılan ortama kattığı hava ile oldukça beğenilen tavan modelleri arasında yer almaktadır. Asma tavan kullanımları arasında ortamın yapısına, büyüklüğüne ve kullanım amacına göre farklı asma tavan modelleri tercih edilmektedir. Bunun yanında asma tavan tercih edilmesinin en önemli nedenleri arasında kullanım kolaylığı ve temizliği yer almaktadır. Asma tavan çeşitlerinin oldukça kolay şekilde kurulumu yapılır. Her modelin farklı yapısı bulunmasına rağmen genel olarak alçı kullanılarak yapılan bu tavan modelleri son yıllarda ev ve işyerlerinde çok fazla rağbet görmektedir.

Asma tavan yapımı

Asma tavan yapımına başlamadan önce oldukça fazla model arasından uygulanacak alana en uygun asma tavan seçimi yapılmalıdır. Her asma tavan modelinin kendine göre farklı kullanım alanları bulunmaktadır. Genel olarak kurulumu sırasında gerekli olan malzemeler aynı olmaktadır.

  • Tavan modeline uygun olarak metal profil (U Tavan - C Tavan)
  • Tavan süspansiyonu için gerekli olan malzemeler
  • Tavan profillerinin birbirine olan bağlantılarını sağlamak için gerekli olan araç gereçler
  • Kurulum sırasında kullanılan bağlantı elemanları (dübel, vida, alçı)
  • Sızdırmaz bantlar
  • Tabakaların hazırlanması için astar ve macun

Asma tavan yapımı sırasında genel olarak kullanılan malzemeler bu şekildedir. Bunlara ek olarak farklı özelliklerde istenilen asma tavan modellerine göre malzeme çeşitliliği değişiklik gösterebilir. Örnek olarak ışıklı bir asma tavan hazırlanması için elektrik aksamına uygun yapıda olmasını sağlayacak yalıtkan malzemeler. Asma tavan modelleri diğer tavan yapımı uygulamalarına göre oldukça kısa sürede tamamlanmaktadır. Uygulamanın yapılacağı ortamda çok fazla gürültü kirliliği, toz gibi olumsuzluklar yaşanmamaktadır.

Asma tavan kullanım alanları:

Asma tavan modelleri son yıllarda oldukça popüler şekilde kullanılmaya başlanmıştır. Daha önceleri evlerde ve işyerlerinde dekorasyon denildiği zaman tavan en son akla gelen yerler arasında yer almaktaydı. Günümüzde bu durum tamamen değişmiş durumdadır. Günümüzde yenilenecek alanlarda değişim için ilk bakılan yerler arasında tavan bulunmaktadır. Ortama kattığı şık bir görüntünün yanı sıra kullanım kolaylığı ve ortamın amacına uygun olarak yalıtım olanakları ile hayatı kolaylaştıran tavan çeşididir.